Wil jij slimmer, efficienter en minder foutgevoelig werken?

Een hele goede website


18 januari 2021, access_time 5 minuten leestijd

Wat is nou een hele goede website? Dat is uiteraard afhankelijk van de behoeftes van de eigenaar. Wil je enkel informeren of moet je website een echte salesmachine zijn? Het bouwen van een website is voor deze opties niet hetzelfde. Een voorbeeld van websites die alleen informeren zijn bijvoorbeeld websites van gemeenten. Een website voorziet dan van informatie zoals documenten, procedures enz. Dit soort websites hoeven vaak niet mee te strijden voor de eerste plaats in de Google resultaten. Alle extra technieken en aandacht is dan ook niet noodzakelijk.

Een foutloze website

Een website zonder fouten is altijd aan te raden. Nu je dit leest denk je misschien: als een website er goed uit ziet en functioneert, is deze dan niet altijd foutloos? Nee. Het komt ontzettend vaak voor dat websites vol met fouten zitten. Er is een standaard in de wereld geroepen die de W3C standaard heet. Deze community schrijft een standaard voor zodat je website in vrijwel alle moderne webbrowsers werkt.

Het kan namelijk voorkomen dat je website er perfect uitziet in Google Chrome maar niet in Firefox en Internet Explorer. Alle drie zijn webbrowsers. Nu zijn we op het punt dat we een foutloze website hebben. Dit is de basis voor een hele goede website.

Zie onderstaand de resultaten van een technische website screening. Als voorbeeld heb ik de website van bmw.nl gebruikt. In totaal heeft de website 832 waarschuwingen en fouten. Dit is een website waar dus nog veel te verbeteren valt.
website validator bmw.nl
website validator bmw.nl

Zie onderstaand de resultaten van de Google screening van deze pagina. De resultaten kunnen bij iedere test anders zijn maar het geeft een realistisch beeld van de pagina zoals Google deze beoordeeld.

google testresultaten

SEO Search Engine Optimalisation

Als je ook gevonden wilt worden in de zoekmachines zoals Google (de meest gebruikte zoekmachine), dan dienen ook andere zaken op orde te zijn. De vakterm hiervoor is SEO. Door de juiste code te gebruiken help je de zoekmachine om je pagina goed te lezen. Een zoekmachine ziet een website heel anders dan hoe de bezoekers het zien. Zie onderstaand een afbeelding van hoe zoekmachines je website bekijken.

broncode website

Zoals je kunt zien ziet het er heel anders uit. Hoe gestructureerder de data hoe beter je pagina geïndexeerd kan worden. Er zijn veel onderdelen die Google controleert om je pagina te ranken. Welke onderdelen dit exact allemaal zijn weet niemand, zelfs Google niet. Dit komt omdat er sinds 2015 gewerkt wordt met machinelearning. Google noemt dit Rankbrain.

Ben jij benieuwd hoe jouw website scoort?

Meld je website hier aan. De eerste 10 aanmeldingen ontvangen de resultaten per mail.

Je verzoek is succesvol verstuurd.
Oeps! Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw of stuur mij een App-je.

Over de auteur

Albert Verwater

Albert Verwater

Softwareprogrammeur bij dotAlbert

Reviews

 • Review

  Albert is een enthousiaste ondernemer met wie ik al geruime tijd prettig samenwerk. Albert heeft enorm veel kennis van programmeren en weet deze kennis vaak ook erg goed te combineren met zijn kennis van (online) marketing. Zijn huidige website van The Wedding DJ zorgt hierdoor voor een constante stroom aan leads en nieuwe klanten. Door de slimme opzet van de website en achterliggende systemen zijn vele processen geautomatiseerd en hiermee erg efficient ingericht. Hierdoor kan Albert al zijn persoonlijke aandacht geven aan de toekomstige bruidsparen. Kenmerkend aan Albert is dat hij zijn technische kennis ook nog eens visueel aantrekkelijk weet weer te geven. Ik kan Albert dan ook van harte aanbevelen!

  Jordy Buijs

  Jordy Buijs, Chatbot Koning
  Bekijk review op Linkedin

 • Review

  Na verschillende enthousiaste verhalen van andere ondernemers heb ik Albert afgelopen jaar gevraagd de automatisering van de webshop van ons bedrijf op te zetten. Dat heeft hij heel snel en vakkundig gedaan, waarbij hij nuttige tips gaf en echt met ons meedacht.

  Heel fijn om te zien dat het systeem wat hij heeft ontwikkeld zowel voor ons als voor onze klanten heel gebruiksvriendelijk is.

  Bianca Versteeg

  Bianca Versteeg, Bureau NVT
  Bekijk review op Linkedin

 • Review

  Albert is bij ons verantwoordlijk voor het bouwen, uitbreiden en onderhouden van onze website. Dat heeft hij formidabel gedaan! Albert heeft enorm veel kennis op het vlak van zowel het programmeren aan de achterkant als de marketing kant aan de voorkant waardoor hij erg goed advies aan ons heeft gegeven. Voor ons is de programmeertaal lastig te doorgronden, maar Albert kan goed aan ons uitleggen wat wel en niet kan, en wat het beste is om te doen. Ik zou Albert dan ook van harte aanbevelen als je op zoek bent naar een goede programmeur die verder kijkt dan alleen code!

  Aert Huijben

  Aert Huijben, Techno Select
  Bekijk review op Linkedin

 • Review

  Als directeur/eigenaar van Luyten Adviesgroep heb ik 10 jaar intensief met Albert samengewerkt. Hij heeft vele IT projecten succesvol uitgevoerd, maakte en beheerde onze website i.c.m. social media en deed ook de uitvoering van diverse events. Hij is erg betrouwbaar en levert een constante, hoge kwaliteit. Bij Albert hoef je je nooit zorgen te maken, hij doet wat hij zegt en zegt wat hij doet. Hij denkt mee en is creatief in zijn oplossingen. Belangrijker nog is dat hij altijd eerlijk is en zeer loyaal.

  Jack Vos

  Jack Vos, Ondernemer
  Bekijk review op Linkedin

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan contact met mij op. Ik bespreek graag de mogelijkheden!

Het contactformulier is succesvol verstuurd.
Oeps! Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw of stuur mij een App-je.

dotAlbert


Sander 38
4871 NB Etten-Leur
076-8884505
Linkedin
Whatsapp mij!